Green Leaves
Doğal Kozmetik Ürünleri

 

 

Hindistan Cevizi Yağı

Doymuş yağ asitleri açısından zengin olan bu gıda maddesi bu özelliği ile geçmiş yıllarda kötü şöhrete sahip, insan beslenmesi açısından sağlıksız bir gıda maddesi olarak nitelendirilmiştir. Ancak günümüzde yapılan araştırmalarda, içerdiği orta zincir uzunluklu yağ asitleri ile metabolizma üzerindeki olumlu etkileri vurgulanmıştır. Hindistan cevizi yağının sahip olduğu yağ asitlerinin yaklaşık % 90 doymuş ve çoğu laurik, miristik ve palmitik asitten meydana gelmiştir. İçerdiği yüksek oransda laurik asit miktarı ile endüstride arzu edilen bir hammaddedir. Laurik asit miktarı yaklaşık % 46-48 oranında bulunur. Gıda, tıp, kimya gibi birçok alanda kullanılır. Hindistan cevizi alfa-tokoferol açısından da zengindir. Dünya genelinde en çok yararlanılan 10 ağaç arasına girmiştir. Malezya, Filipinler, Sri Lanka, Fildişi Sahilleri gibi tropikal iklimin hâkim olduğu bölgelerde yetişir.

 

Kakao Yağı

Güçlü antioksidan yapısı vardır. Bu şekilde cildin dışardan ve içerden oksitlenmesine, organik paslanmasını durdurur. Kabızlık önleyicidir. Yoğun Nemlendirici, kırışıklık önleyici olduğundan

Saç kremi ve el-yüz kremi ve çatlak önleyici olarak kullanılır. Bronzlaştırıcıdır.

 

Gliserin ( Gliserol ) E 422

Gliserinin kimyasal açıklamasını yapmak gerekirse; polar organik bir trihidroksi alkol olduğunu söyleyebiliriz. Sıvı formdadır, zehirli değildir ve hafif tatlıdır. Bir diğer adı da Gliserol’dür. Gliserin alkol ve su ile karışır, asetonun içerisinde çözünür. Kısacası bir şeker alkolüdür ve kaynama noktası oldukça yüksektir. Petrokimyasal yollardan ve doğal yollardan gliserin elde edilebilir. Gliserinin içerisinde bitkisel ve hayvansal yağlar bulunur. Yüksek nemlendirme özelliğine sahiptir ve hacminin tam 4 katı suyu absorbe edebilir.  Gıda sektöründe kullanılır. Nem tutucu, tatlandırıcı ve çözücü olarak görev yapar. Kabızlık şikâyetlerinde tedavi amaçlı kullanılır. Özellikle fitil olarak kullanımı görülmektedir. Diş macunu, cilt bakım ürünleri, ağız gargaraları, saç bakım ürünleri ve traş kremleri gibi kişisel bakım ürünlerinde bulunur. Bu ürünlerde bulunmasının sebebi gliserinin nemlendirme özelliğinin kuvvetli olmasıdır. Mum ve sabun üretiminde kullanılır. Leke çıkarmayı da kolaylaştırır. Kulak temizliği için de kullanılabilir.  Dinamit üretiminde de kullanılır. Gliserin Trinigliserin ve Nitrik asitle birleştirilir. Sade Gliserini yazın aşırı sıcaktan, kışın soğuktan ya da kullandığınız ayakkabılardan dolayı kuruyan, çatlayan ve sertleşen topuklarınıza da kullanabilirsiniz.

Bal mumu

İşçi arıların, 12-18 günlük yaş dönemlerinde, karın halkalarındaki mum salgı bezlerinden salgılanan doğal bir maddedir. Rengi, salgılandığı an beyazdır, sonra koyulaşır. Arılar, petek gözlerini örmek için balmumu üretirler. Kimyasal yapısında; alkali esterler (% 72), serbest yağ asitleri (%14), hidrokarbonlar (% 11), serbest alkoller (% 1) ve bilinmeyen maddeler (% 2) bulunur. Ayrıca, içinde propolis ve yüksek oranda A vitamini vardır. İçindeki A vitamini çiğnenerek alınabilir. Balmumu, kozmetik sanayinde kullanılmaktadır. Ayakkabıcılıkta, suya dayanıklı iplik üretiminde, su geçirmez çadır ve diğer malzemelerin yapımında, tıbbın bazı dallarında ve daha pek çok alanda geniş bir biçimde kullanılan çok değerli bir üründür. Balmumunun: Saf Olduğunu Nasıl Anlarız? Saf balmumu, ateşe atılırsa tamamen yanar, ortama güzel bir koku yayılır. Balmumundan küçük bir parça çiğnendiğinde saf mum dişlere yapışmaz, kötü tat ve aroma hissedilmez.

Çam Yağı / Terebenti

Ağaçtan buhar distilasyon yani ayırma yöntemi ile elde edilen çam terebentin içeriğinde kokofan; piren ve reçine asidi bulunan, yağ/esanstır. Şampuanlar içerisinde pek çok kimyasal madde bulunur. Bu kimyasal maddeler; saça zarar verirken, doğal yapısını büyük ölçüde bozarak sağlıksız görünmelerine sebep olurlar. Hatta tüm bu olumsuz etkilerinden dolayı başlatılan şampuana hayır yani no-poo akımından Çam terebentin yağı da; şampuanla kullanıldığında şampuanın kimyasal etkilerini yok ediyor. Yani yalnızca şampuan kullanarak saçınıza verdiğiniz zararı en aza indiriyor. Hiçbir saç sorununuz yoksa bile; çam terebentin yağını şampuanınıza karıştırarak uyguladığınızda, saçınızın kimyasal bileşenlerinden zarar görme ihtimalini ortadan kaldırabilirsiniz. Saç köklerini ciddi anlamda onaran ve besleyen yağ, saç dökülme sorunu içinde oldukça faydalı bir yağdır. Çam terebentin yağı saç köklerinizi beslerken, saçlarınızın hızlı uzamalarına da yardımcı olur. Kepek sorunları ve deri problemlerinden düzenli bir kullanım ile kurtulmanızı sağlar.

Not: Çam terebentin yağı yakıcı bir yağ olduğu için göze temas etmemesi önerilmektedir.

 

Isırgan Otu

Günümüzde pek çok ilacın içerisinde kendisine yer bulan ısırgan otu, ısırgangiller ailesinden ve mayıs ile ağustos aylarında çiçek açan yıl boyunca yetişen otsu bir bitki türüdür. Emergenz adı verilen tüyleri histamin ve formik asit içermektedir. Bu nedenle cilde değdiğinde kaşıntı ve kızarıklığa neden olmakta olup ısırgan adını buradan almaktadır. Isırgan otu içeriğinde histamin, potasyum tuzları, formik asit ve organik asitler ile C vitamini bulunmaktadır. Bunun yanında A ve D vitaminlerini de içerir. Isırgan otlarının yaprakları silis ve kükürt bakımından çok zengindir.

Kurutulmuş ısırgan yaprakları akne ve ciltlerde bulunan lekelerin giderilmesinde harici olarak kullanılır. Akne sorunu olan ciltlerde cilt toniği olarak kullanılır. Isırgan otu yaprakları aynı zamanda böcek ısırması ve egzamaya iyi gelir. Isırgan Otu Saç Dökülmesini Engeller: Isırgan yapraklarının kaynatılarak saçların yıkanması saçların dışarıdan desteklenmesine yardımcı olur. Ayrıca bu işlem kafa derisi sağlığını da korur, ısırgan otu çayı ise dışarıdan yapılan bu işleme içeriden destek olur ve çok daha etkili sonuçlar almanızı sağlayabilir. Bunun için saçların ısırgan otunun yapraklarıyla yıkanması ve ısırgan otu çayının tüketilmesi saç dökülmesi sorununu ortadan kaldırabilir.

İçerisinde bulunan etkin maddeler böbreklerde ve mesanede oluşan taşlar ile kumun kolay atılmasını sağlamakla birlikte taş ve kum oluşumunda önüne geçmektedir. Isırgan otunun yaprak, kök ve tohumlarından hazırlanan ısırgan otu çayı böbrekler üzerinde etkili rol oynamaktadır.

"Doğal Kozmetik Ürünlerin Yapımı" Seminer ve Eğitimleri için iletişime geçebilirsiniz. 

                                    GLİSERİN tanıtım ıvideosu için ....

Antimikrobiyal Aromatik Masaj Yağı videosu için ....